четверг, 20 октября 2011 г.

Етикет знайомства

Етикет знайомства – дотримання цілого ряду загальноприйнятих правил знайомства, знання яких необхідне кожній вихованій людині. Їх дотримання допоможе досягти успіху підчас знайомства з дівчатами та хлопцями.
Правила знайомства.
Не варто представляти один одному незнайомих людей «на ходу», для цього потрібно зупинитись. Згідно етикету, при знайомстві обов'язково називають своє повне ім'я та прізвище.
Першими представляються чоловіки.
Чоловіка представляють жінці.
Під час знайомства відкрито дивляться співбесідникові в обличчя. Жваве знайомство зазвичай починається з доброзичливої усмішки.
При знайомстві з ровесником молода людина першим називає себе, а дівчина подає руку.
Якщо чоловік сидить, то він встає, під час коли його представляють дівчині.
Людина, якій когось представили, називає своє ім'я і доброзичливо додає: «Дуже радий знайомству», «Радий з вами познайомитися», «Дуже приємно» все це вимогає етикет знайомства.
Представляючи свого знайомого, ви повинні чітко вимовити його ім'я, щоб людині не довелося потім перепитувати. Крім того, не слід під час знайомства вимовляти фрази типу "Це мій друг" або "Це моя подруга". Таке підкреслення особистих взаємин зайве.
У випадку, коли представлені один одному люди були ледве знайомі раніше, один з них за бажання нагадує, що вони вже зустрічалися.
Чоловіки обов'язково встають, вітаючись з жінкою. Вони сідають тільки після того, як сіла жінка.
Чоловіки встають і для рукостискання.
Етикет знайомства передбачає, що в гостях господарі будинку обов'язково знайомлять запрошених один з одним, якщо вони до цього часу один одного не знали.
Запрошуючи жінку на танець, чоловік не представляється. Це необхідно тільки у тому випадку, коли чоловік запрошує жінку кілька разів поряд.
Непотрібно прагнути дуже швидко перетворити просте знайомство на близькі відносини, дружбу. І вам, і вашому знайомому потрібен час, щоб оцінити ваші взаємини. Крім того, вас можуть визнати дуже настирливими. Познайомившись з цікавою або потрібною людиною, обміняйтеся з ним телефонами. Жінці можна послати квіти або невеликий подарунок.
  
Етикет вітання
Сучасний етикет зобов'язує вітати всіх знайомих і навіть незнайомих людей. Річ у тому, що кажучи один одному «Доброго дня», вітаючи один одного, люди виражають таким чином доброзичливе відношення до тих, кого оточують, показують намір вступити в контакт, бажання продовжити знайомство.
 
Звертаючись з яким-небудь проханням до незнайомої людини на вулиці, в Україні не вітаються, а приносять вибачення: «Пробачте, скажіть, будь ласка.» В країнах Прибалтики і багатьох інших європейських країнах перш ніж звернутись з проханням, поставити питання незнайомій людині обов'язково вітаються. Все це вимагає не писаний етикет знайомства.
«Етикет безпеки» при  знайомствах
Кожен з нас в певний момент свого життя стикався з ситуацією, коли доводилось знайомиться з абсолютно невідомим хлопцем або дівчиною на дискотеці, у клубі або по оголошенню.
Під час знайомства з дівчатами не варто давати свою домашню адресу і телефон, якщо не існує впевненості в тому, що знайомство матиме продовження.
Не потрібно зустрічатися ще раз з людиною якщо вас у ньому щось турбує або викликає недовіру. А також треба відмовитись від пропозиції проводити вас до будинку.
Ніколи нетреба приймати пропозицію незнайомих щодо поїздки до них у гості, особливо на околицю міста, за місто, у ліс, на дачу.
Якщо запрошення все-таки прийняте, необхідно залишити своїм друзям або знайомим інформацію про того, хто був ініціатором запрошення і контактний телефон або адресу.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий