среда, 19 октября 2011 г.

Гармонія в сім'ї

Шлюб – це регульований суспільством зв'язок між чоловіком і жінкою, що заснований на особистих почуттях, а також  відносинах, що переслідують мету створення родини. Таке визначення шлюбу дає нам енциклопедія сімейного життя.
Як же зберегти гармонію в подружніх відносинах?
Подружнє й сімейне життя це завжди не просто, як для нареченого, так і для нареченої, навіть при наявності любові й повної довіри між людьми. Побут, робота, час - все постоянно перевіряє їх на міцність.
 
В більшості випадків основою цих подружніх відносин (крім любові звичайно) це взаємоповага один до одного, як до особистості. І це не повинне залежати від соціального статусу, фінансового становища й інших якостей. Чоловік академік повинен поважати свою дружину домогосподарку, а дружина бізнес леді повинна поважати свого чоловіка, простого працівника. Тільки в цьому випадку між чоловіком та дружиною може бути гармонія.
 
Ще один чимало важливий фактор гармонії - це взаємні точки дотику, і так само крапки, де інтереси чоловіка й жінки розходяться. Помітимо, що ті крапки, де інтереси розходяться,тобто інтереси, що відрізняються, чоловіка й жінки не повинні викликати різкої антипатії друг у друга. Спільні нтереси як зрозуміло  є для того, щоб зближати пари, а різні що б дати людям можливість зайнятися чимсь самим, без партнера. Тому що навіть від найближчих людей часом утомлюєшся. Так само, не маловажну роль, в умовах гармонії довгих відносин є вміння прощати.
 
Адже якими б не були люди, за довгі роки подружніх відносин вони неминуче будуть накопичувати дрібні образи. Їх дуже просто не зауважувати на початку подружніх відносин, але які можуть убити будь-які почуття й будь-яку гармонію по закінченні багатьох лет. Причому отут навіть важливіше прощення дрібних недоліків один одного. Приміром, чоловік постійно забуває закрити зубну пасту, а дружина любить дивитися ті серіали, які чоловік не дуже любить.
Плюс до всього вище перерахованому можна додати, щоб була гармонія в подружніх відносинах необхідні однакові погляди на наріжні фактори подружнього життя.
 
На такі фактори як діти й родина (бажання їх завести, скільки їх буде, життя з родителями.), як робота й кар'єра ( чиналежна працювати жінка, що важливіше діти або кар'єра й т.д.), на побутов і фінансові (як розподіляється заробіток у родині, хто повинен готовити й проч.) питання. На всі ці питання в чоловіка й жінки повинні бути подібні погляди, інакше ні про яку гармонію мови бути не може.
 
Все вищевикладене наводить на думку про те, що головною умовою гармонії подружніх відносин, є більша спільна робота з підтримки в рівновазі чаш ваг сімейного спокою. Якщо обоє чоловіка віддають собі в цьому звіт і прагнуть зберегти цю саму рівновагу, то цей шлюб може бути одним з тих щасливих, де чоловік і жінка живуть у гармонії багато років. Як правило, про такі відносини мріють більшість людей.
 
От, мабуть, основні умови гармонії, але хочеться ще додати. Але все-таки, нелишне буде нагадати головна й найважливіша умова гармонії в подружніх відносинах, це звичайно любов. Як говориться, без її нікуди. І вся решта умов працюють тільки при наявності любові між чоловіками

Комментариев нет:

Отправить комментарий